De beste merken Motorolie 5w30

Motorolie is een van de belangrijkste onderdelen van uw auto. Zonder 5w30 motorolie loopt uw motor niet soepel en riskeert u ernstige schade aan uw voertuig. Wanneer u motorolie voor uw auto koopt, is het belangrijk dat u dat doet bij een bedrijf dat u vertrouwt, zodat u weet wat voor kwaliteitsproduct ze verkopen. In deze blogpost bespreken we 9 verschillende merken motorolie en hun voor- en nadelen voor verschillende soorten auto’s!

Nummer 1: Castrol

Castrol is een oliemaatschappij uit Schotland, voor het eerst opgericht in 1899 door Robert William Thomson en James Henry Ellis. Ze staan bekend om hun smeermiddelen voor de auto-industrie, waaronder motoroliën en andere producten zoals industriële vetten en hydraulische vloeistoffen. Ze hanteren hoge kwaliteitsnormen die zijn vastgelegd in de ISO 9000-certificering, wat betekent dat alle processen worden gecontroleerd en gecontroleerd.

Nummer 2: Kroon olie

Kroon olie is een Nederlands merk van motoroliën dat in 1925 werd opgericht door Adriaan D. Brouwer. Ze staan bekend om hun kwaliteitsproducten die voldoen aan de strengste eisen en normen die er zijn, waaronder ISO 9000 certificering en API/ ACEA goedkeuringen – ze gebruiken ook alleen zuivere minerale basisoliën zonder enige additieven.

Kroon’s mission statement is “het leveren van smeermiddelen met hoge prestaties en betrouwbaarheid tegen concurrerende prijzen”.

Nummer 3: ELF olie

Elf is een Frans merk van motoroliën dat werd opgericht in 1944 en nu eigendom is van Total S.A.; ze staan bekend om hun hoge smeringsnormen, waaronder een additievenpakket dat werd ontwikkeld met de hulp van ExxonMobil Chemical Company, en dat in alle behoeften kan voorzien, zowel voor benzinemotoren als dieselmotoren – ze bieden ook producten die geschikt zijn voor alle weersomstandigheden

ELF’s mission statement begint met het leveren van “producten die voldoen aan de verwachtingen van onze klanten: prestaties en betrouwbaarheid”.

Nummer 4: Mobil olie

Mobil is een Amerikaans merk van motoroliën, opgericht in 1866, met een jaarlijkse omzet van meer dan 60 miljard dollar en 46.000 werknemers over de hele wereld.

Hun missie luidt als volgt: “Mobil streeft ernaar een innovatieve wereldleider te zijn door producten van hoge kwaliteit te leveren die de prestaties verbeteren, de waarde voor klanten verhogen en onze hulpbronnen op verantwoorde wijze ontwikkelen door middel van econ bedrijfsnormen.” Mobil biedt ook smeermiddelen met verschillende additieven zoals synthetische of semi-synthetische basisolie, afhankelijk van uw behoeften – ze staan bekend als een van de eerste bedrijven die PurePlus Technology in hun motoroliën gebruikten, waardoor de brandstofefficiëntie tot 15% toeneemt.

Nummer 7: Pennzoil

-Pennzoil is opgericht in 1866; het hoofdkantoor is gevestigd in Houston, Texas en het heeft een onderzoekscentrum dat is vernoemd naar hun oprichter John A. McClure – ze hebben een additievenpakket dat detergenten bevat om motoren schoon te houden, wat de vorming van sludge- of vernisafzettingen helpt te voorkomen.

Nummer 8: Valvoline-olie

Valvoline is een bedrijf dat is gespecialiseerd in de productie van automotorolie, ze hebben een productlijn die stuurbekrachtigingsvloeistof en andere smeermiddelen omvat die worden gedistribueerd naar meer dan 140 landen; het werd opgericht door Thomas E. Valvoline die als chemicus had gewerkt voor Standard Oil Company (Indiana).

Nummer 9: Aral-olie

Aral is een grote brandstof- en motoroliemaatschappij die in 1962 werd opgericht toen de Sovjet-Unie, Oost-Duitsland, Polen, Tsjecho-Slowakije en Hongarije hun middelen samenvoegden om één entiteit te vormen. Aral heeft onderzoekscentra in Moskou (Rusland) en Neurenberg (Duitsland).

Nummer 9: Shell-olie

Shell is een multinationale oliemaatschappij die in 1907 werd opgericht en sinds 1970 haar hoofdkantoor in Den Haag, Nederland, heeft. Ze zijn een van ’s werelds grootste spelers met meer dan 73.000 werknemers wereldwijd en activiteiten op zes continenten; ze hebben productiefaciliteiten in 33 verschillende landen en kantoren voor exploratie- en productieactiviteiten (E&P) in 60 andere landen.